A család tudta nélkül készült regény Jimmyről: a szerző szerint maga a sátán gyilkolta meg

Forrás: MTI/Földi Imre -
halál Zámbó Jimmy Jimmy regény Sátán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges regény született Zámbó Jimmyről. A történet az énekes halála után játszódik, és szellemként való visszatéréséről szól.

Vannak, akik Jimmy családjából csak most értesültek a hírről, miszerint 2003-ban regény készült a tragikusan fiatalon elhunyt énekesről. A kötetet a József Attila-díjas költő és egyetemi tanár, Zsávolya Zoltán jegyzi, az iróniával megírt sztori főszereplője pedig a halála után két évvel visszatért Jimmy szelleme. -írja a Blikk.

A történetből kiderül, hogy a Király nem baleset, hanem gyilkosság áldozata lett, amiért egyetlen felelős van: maga a sátán, aki Zámbó egyik legnagyobb rajongója, Hulé Éva képében férkőzött közel a tehetséghez.

Természetesen ennek maga Hulé Éva nem kifejezetten örült, a szerző szerint jogi útra akarta terelni az ügyet.

„Pert indított ellenem, nehezményezte, hogy belé költözött a történetben a sátán. Később peren kívül akart megegyezni, de súlyosbodott a cukorbetegsége" – kezdte Zsávolya a Borsnak, aki anno felkereste Jimmy két testvérét, Mariettát és Tihamért is, Zámbó Árpynak azonban egészen mostanáig nem is volt fogalma a regény létezéséről.

Budapest, 1999. január 1. Zámbó Jimmy énekel a Budapest Sportcsarnokban rendezett koncertjén. MTI Fotó: Földi Imre Forrás: MTI/Földi Imre

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.