Elfogtak egy férfit, aki szájmaszkokkal üzletelt - Videó

szájmaszk rendőrség koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus járvány miatti megnövekedett megrendelői igényeket próbálta kihasználta a 35 éves férfi.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság múlt hét pénteken csalás miatt tett feljelentést egy amerikai vállalat tulajdonosa. A feljelentő elmondta a nyomozóknak, hogy egy népszerű webáruház oldalán talált egy hirdetést, ahol szájmaszkokat kínált eladásra egy magyar cég - írja a Police.hu

A férfi felvette a kapcsolatot a hirdetővel, akivel 220 ezer egészségügyi arcmaszk vásárlásában egyeztek meg, majd az eladónak több részletben át is utalta a megbeszélt összeget.
A megrendelő Magyarországra utazott és találkozott a férfival, aki további 27 ezer dollárt kért, mielőtt a megrendelt arcmaszkokat átadta volna.

A vásárlónak ekkor lett a gyanús a helyzet, megpróbálta leellenőrizni a céget, amellyel üzletelni kezdett. Rájött, hogy egy valóban létező vállalat nevével és nyilvános cégadataival éltek vissza úgy, hogy az eredetihez megtévesztően hasonlító cégnevet adtak meg, ezért azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

Az eladóval létrejött újabb találkozóra már a kerületi nyomozók és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai is elkísérték a feljelentőt, és még aznap elfogták a 35 éves W. H. Norlant. Majd lefoglalták a közel 30 millió forintnak megfelelő vagyonát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.