Most emeltek vádat a két évvel ezelőtt, 2018 elején a XVII. kerületben történt brutális rablógyilkosság ügyében.

A vádirat szerint egy huszonöt éves férfi 2018. elején, a XVII. kerületben, kifigyelte az idős és mozgásában is korlátozott sértett életvitelét. A férfi egy harminchárom éves másik férfival együtt elhatározta, hogy az egyedül élő sértettet kirabolják. Az idősebb férfi a tervezett bűncselekmény elkövetésébe bevonta az általa is tudottan személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt már büntetett harmadik terheltet, egy harmincöt éves férfit. -írja az ügyészség.hu

A csoport 2018. április 17-én a sértett házához ment, és a késő este a harmincöt éves férfi a bejárati ajtót berúgva behatolt a házba, majd kutatni kezdett. Erre a sértett felébredt, mire a behatoló életveszélyesen bántalmazta. A huszonöt éves férfi ezt követően ment be a házba, és miután látta, hogy a sértett magatehetetlenül fekszik a földön, ő is értékeket kezdett keresni és készpénzt vett magához, ezután társával – a sértettet magára hagyva – távozott az ingatlanból. A harminchárom éves férfi ez idő alatt a sértett házának környékén körözött a gépkocsival, majd a helyszínről menekülő társait a közelben felvette és hazaszállította.

Egyedül élő, idős, magatehetetlen férfit rabolt ki és ölt meg a házában egy rablóbanda (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

A sértett a bántalmazás következtében számos súlyos sérülést szenvedett el, és a helyszínen életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendkívül alapos nyomozás eredményeképpen azonosította és elfogta a három férfit. A Fővárosi Főügyészség a bántalmazó vádlottal mint visszaesővel szemben nyereségvágyból és az elhárításra korlátozottan képes sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette; társai ellen csoportosan és az elhárításra korlátozottan képes sértett sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt, egyikükkel mint felbujtóval szemben emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottakat letöltendő, a sértettet bántalmazó férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától. A legidősebb vádlott jelenleg – más bűnügy miatt – letartóztatásban van, társai bűnügyi felügyelet alatt állnak.