A korábban egészséges, 39 éves brit apa azért könyörög mindenkinek, hogy tartsák be a szükséges előírásokat, maradjanak otthon, és „ne legyenek idióták". Nála a tünetek erősebben jelentkeztek, intenzív osztályon ápolják és elmondása szerint volt a fájdalomnak és kétségbeesettségnek olyan pontja, amikor feladta: búcsúvideót is rögzített a felesége és gyereke számára.

A brit apa az intenzív osztályon van - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Azt mondja, a tüdeje alig működik, és éppen arra vár, hogy lélegeztetőgépre tegyék. „Ez alkalmat ad nekem arra, hogy mindenkit figyelmeztessek, aki legyőzhetetlennek hiszi magát, és aki megszegi az előírásokat, hogy ok nélkül ne menjenek ki" – mondta. Hozzátette, folyamatosan látja, hogyan vesznek búcsút a családtagjaiktól az emberek az üvegen keresztül. „Mindenkinek, aki azt gondolja, hogy csak köhögést és enyhe tüneteket vált ki, vagy azt, hogy már átestek rajta, és rendben lesznek, azt mondom, kérlek, ne légy idióta. Ezt az ellenségemnek sem kívánom" – idézi szavait a Mirror.

Mint tudjuk, a koronavírus általában az idősebbeket és a krónikusan beteg fiatalabbakat veszélyezteti, de hogy lassítsuk a vírus terjedését arra van szükség, hogy, aki teheti, az maradjon otthon, és tartsa be a szükséges utasításokat.