Egyre több híresség csatlakozik a "Tartsuk életben egymást" nevű kezdeményezéshez, amelynek lényege, hogy a koronavírus miatt bezárni kényszerült kisvállalkozók a járvány alatt is életben maradjanak.

A koronavírus miatt számtalan ember került nehéz helyzetbe. Nemcsak lelkileg megterhelő, hogy életünket korlátok között kell élnünk, de anyagilag is, hiszen sokan egyik pillanatról a másikra lettek munkanélküliek.

A kisvállalkozók, köztük az edzők, fodrászok, kávézó tulajdonosok ezekben a hetekben rémálmukat élik, ugyanis szempillantás alatt vesztették el a bevételüket. Bár a kormány az elmúlt napokban több olyan döntést is meghozott, ami a vállalkozókat védi, a hazai celebvilág egyik legnevesebb menedzsere, Kende-Hofherr Krisztina is az ő megsegítésükön dolgozik.

"Vannak olyan szolgáltatók, melyekkel az ember bizalmi viszonyban van. Ilyen a körmösünk, a masszőrünk, a fodrászunk vagy az a minikávézó is, ahol törzsvendégek vagyunk"

– kezdte a Borsnak Kende-Hofherr Krisztina.

Olyan mikrovállalkozók ők, akik ha nem kapnak valamilyen módon segítséget, akkor lehúzhatják örökre a rolót. Mi pedig nem mehetünk hozzájuk többé, ami nekünk sem jó. Így pattant ki a fejemből egy előfinanszírozási rendszer ötlete.

A kezdeményezés neve: „Tartsuk életben egymást!". A lényege, hogy elutaljuk most két-három alkalom díját, amit majd igénybe veszünk, lefogyasztunk később.

Nagyon fontos, hogy ez nem adomány, hanem előfinanszírozás. Segítség annak érdekében, hogy átvészeljék a kisvállalkozók ezt az időszakot, hogy később is járhassunk hozzájuk "– magyarázta Krisztina, akinek ötletéhez Ábel Anita és Liptai Claudia is csatlakozott.

Forrás: Facebook/Liptai Claudia hivatalos rajongói oldal