Újabb bejelentést tettek az áramszünetről

Forrás: MTI/Ujvári Sándor -
bejelentés kimaradás Elmű-ÉMÁSZ áram ELMŰ áramszünet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minimálisra csökkentik a beavatkozásokat az Elmű-ÉMÁSZ szakemberei, ők is alkalmazkodnak a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzethez.

Az ELMŰ Hálózati Kft. (ÉMÁSZ Hálózati Kft.) mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett országos lépésekhez és felkészüljön a járványhelyzet kezelésére. A társaság célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja a kihirdetett veszélyhelyzet idején is.

A vállalat az eddig megtett óvintézkedések mellett az elmúlt másfél hétben egyesével felülvizsgálata azokat a korábban tervezett hálózati beavatkozásokat, melyek az ügyfelek számára áramszünettel járnának. Ezeket a munkálatokat még az új koronavírus járványt megelőzően hirdették meg az érintetteknek, a kialakult helyzetre való tekintettel az ügyfelek kényelme érdekében azonban átszervezik ezeket.

A szakemberek arra törekszenek, hogy minél kevesebb, csak a valóban feltétlenül szükséges beavatkozást végezzék el, hiszen a jelenlegi helyzetben sokan vannak most otthon.

Éppen emiatt azonban az áramellátás biztonságának folyamatos garantálása is kiemelten fontos számunkra. Minden esetben egyedileg vizsgáljuk meg, hogy ellátásbiztonsági szempontból jelent-e kockázatot a halasztás, a terve-zett üzemszünet kiket érintene (például hatással lenne-e gyógyszertár vagy élelmiszerbolt működésére) és mennyi az ellátás nélkül elfogadható időtartam a nem halasztható esetekben.

Az ELMŰ Hálózati Kft. (ÉMÁSZ Hálózati Kft.) emellett további intézkedésig elhalasztott minden gyengeáramú rendszerfejlesztéshez szükséges beavatkozást és nagyszámú rekonstrukciót. Az ilyen jellegű munkálatokat csak azokban az esetekben végzik el a szakemberek, amikor a tervezett karbantartás rövidtávon nagyobb kiterjedésű üzemzavart előz meg (ilyen például egy autóbalesetben megsérült oszlop cseréje). Ekkor is figyel a vállalat arra, hogy a lehető leggyorsabban elvégezze a javítást, hogy minél előbb vissza lehessen kapcsolni az áramot.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.