lejárt szavatosságú élelmiszer kuka étel koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közösségi oldalon kezdett el terjedni az a fotó, amelyen egy teli kuka látható Angliában. Olyan ételek vannak benne, amelyeket ki sem bontottak. Valószínűsítik, hogy a koronavírus-járvány kitörése utáni felhalmozás következménye.

Rengetegen megosztották azokat a közösségi oldalra felkerült képeket, amelyek egy kukáról készültek.

„Így néz ki a pánikvásárlás. Pazarlás, pazarlás és még több pazarlás" – írták a fotóhoz, melyen az látható, hogy a kuka tele van szinte bontatlan csomagolású élelmiszerekkel

– írja a Mirror. A képet Angliában rögzítették, de a pánikvásárlás nem csak ott, hanem szinte mindenhol jellemző,

hiába hívják fel a szakértők minduntalan a figyelmet arra, hogy felesleges a tömeges felhalmozás, a boltok nyitva lesznek, és megfelelő mennyiségű árukészlet áll rendelkezésre.

Ezeket sokan nem értették meg, a felhalmozás eredménye pedig az, hogy sok élelmiszer lejárt, mielőtt még elfogyaszthatták volna. Nem véletlen, hogy egyre több helyen korlátozzák a megvásárolható mennyiséget, elkerülve ezzel főként azt, hogy a kukákba kössenek ki az élelmiszerek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.