tengerészgyalogság királyi család Meghan Markle Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kilépéssel együtt olyan döntéseket is kénytelen volt meghozni Harry herceg, amiket nem akart. 

Harry herceg és Meghan Markle kiléptek a királyi családból, ezzel pedig sok kötelezettségtől megszabadultak, de a kiváltságokról is le kellett mondaniuk. Egyetlen feladatot sem láthatnak már el, nem képviselhetik a királyi családot, ami egyrészt megkönnyebbülést hozott a számukra, másrészt szomorúságot, legalábbis Harry számára mindenképpen.

Meghan és Harry AFP

Az egykori hercegnek le kellett mondania a katonai szolgálatáról is, ami nagyon nehezére esett. A bennfentesek szerint ezt szívesen folytatta volna, de nem tehette: rákényszerítették a döntésre, ami teljesen összetörte – írja a Daily Mail. Ezt búcsúbeszédében is kihangsúlyozta Harry. „Büszke vagyok arra, hogy a Királyi Tengerészgyalogság kapitányaként szolgálhattam, és összetört, hogy vissza kell lépnem. Úgy érzem, mindenkit cserben hagyok, de nincs választásom" – mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.