Operaária készült Győrfi Pál "Maradj otthon" beszédéből: ezt neked is hallanod kell - Videó

operaária Győrfi Pál opera maradj otthon karantén koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt hetek alatt Győrfi Pál egyértelműen a koronavírus-járvány elleni küzdelem központi alakjává nőtte ki magát. Őt látjuk és halljuk a tévében, a rádióban, kis túlzással a csapból is a szóvivő intelmei folynak. Győrfi "Maradj otthon" üzenete ihlette meg Búza Andrást is, aki operaáriárt írt a szóvívő beszédjéből.

Az egy dolog, hogy a Győrfi Pálos mémek ellepték a közösségi oldalakat, de korábban még nem volt példa arra, hogy valaki klasszikus zeneművet készítsen a szóvívő üzenetéből.

Az ötlet egy hódmezővásárhelyi kántor és egyben karnagy, Búza András fejéből pattant ki, és néhány nap alatt már el is készült a mű, amit már a szóvivő is hallott! -írja a Ripost.

„Nem volt nehéz dolgom a megzenésítéssel, néhány nap alatt elkészültem a művel. Zenetörténetileg épp egy olyan korszaknál tartok a diákjaimmal, amire ez a műfaj a jellemző. Ezt kapcsolatam össze egy nagyon aktuális beszéddel, az pedig

külön öröm a számomra, hogy az ária Győrfi Pál tetszését is elnyerte"

– árulta el lelkesen András.

„Sokan, sokféleképpen dolgozták fel az elmúlt napokban a járvánnyal kapcsolatos üzeneteimet. Voltak, akik levélben köszönték meg a tanácsokat, mások humoros képet vagy videót készítettek, de olyanok is akadtak, akik telefonon kértek tőlem engedélyt ahhoz, hogy egy félórára elmenjenek a boltba vásárolni.

Bevallom, az meglepett, hogy a lakossági tájékoztatóm egy operaária születéséhez is ihletet adott, de egyáltalán nem bánom, hiszen az a cél, hogy az aktuális járványügyi információk, figyelmeztetések minél több emberhez eljussanak. Vigyázzunk egymásra"

– nyilatkozta a napilapnak az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.