Koronavírus: 1190 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Magyaroroszág fertőzött koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, 210-zel 1190-re nőtt a fertőzöttek száma.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel

1190 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg. Ezzel

77 főre emelkedett az elhunytak száma.

112 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

1190 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 11 krónikus beteg - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket most a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött - írják a Koronavírus.gov.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.