Szívműtött kisbaba küzd a koronavírussal

kisbaba csecsemő szívbetegség koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 6 hónapos kisbaba igazi csoda gyermeknek számít, hiszen a két betegsége külön-külön is életveszélyes, ő mégis mindkettővel küzd. 

A most 6 hónapos Erin Bates nem sokkal több, mint 2 kilóval született tavaly. Ráadásul egy szívbetegséggel érkezett a világra, így tavaly decemberben nyitott szívműtétet végeztek el rajta.

Ezt követően azonban újabb megpróbáltatásokkal kellett a családnak szembenézni: egy olyan légúti vírus támadta meg a csecsemőt, amely tüdőgyulladást és bronchitist okoz, vagyis rendkívül veszélyes. De a kicsi ezzel is felvette harcot, és egész bíztató eredményei voltak - írta meg a DailyMail.

A családja már kezdte elhinni, hogy talán vége lesz ennek megpróbáltatásokkal teli időszaknak, de sajnos tévedtek. Múlt héten pénteken ugyanis beigazolódott, hogy a kisbaba koronavírusban szenved. A liverpooli kórházban csak Erin édesanyja, Emma tartózkodhat, az apja pedig házi karanténban van - tekintve, hogy (a gyermeke által) koronavírusos beteggel érinkezett.

A most 6 hónapos Erin Bates koronavírusban szenved, a liverpooli kórházban ápolják Forrás: Facebook/Emma Bates

Ahogy az édesanya mesélte, már nagyon sok éve próbálkoztak Wayne-nel, de egyszer sem sikerült családot alapítaniuk. A szakemberek egyáltalán nem voltak bizakodóak, és ekkor érkezett meg Erin. Sajnos nem teljesen egészséges, de a hozzáértő orvosoknak köszönhetően eddig minden támogatást megkapott a gyógyuláshoz. És ez most sincs másképp, legyen szó orvosságról vagy lélegeztető gépről, Erin szerencsére jó kezekben van.

A szülők nagyon bíznak abban, hogy gyermekük ezt a betegséget is legyőzi, hiszen már annyi lehetetlennek tűnő helyzetben fordított a saját sorsán, pont most ne sikerülne? Ők pedig hisznek benne és támogatják, hiszen évek óta másra sem vártak, csak arra, hogy közös gyermekük lehessen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.