A 6 hónapos kisbaba igazi csoda gyermeknek számít, hiszen a két betegsége külön-külön is életveszélyes, ő mégis mindkettővel küzd. 

A most 6 hónapos Erin Bates nem sokkal több, mint 2 kilóval született tavaly. Ráadásul egy szívbetegséggel érkezett a világra, így tavaly decemberben nyitott szívműtétet végeztek el rajta.

Ezt követően azonban újabb megpróbáltatásokkal kellett a családnak szembenézni: egy olyan légúti vírus támadta meg a csecsemőt, amely tüdőgyulladást és bronchitist okoz, vagyis rendkívül veszélyes. De a kicsi ezzel is felvette harcot, és egész bíztató eredményei voltak - írta meg a DailyMail.

A családja már kezdte elhinni, hogy talán vége lesz ennek megpróbáltatásokkal teli időszaknak, de sajnos tévedtek. Múlt héten pénteken ugyanis beigazolódott, hogy a kisbaba koronavírusban szenved. A liverpooli kórházban csak Erin édesanyja, Emma tartózkodhat, az apja pedig házi karanténban van - tekintve, hogy (a gyermeke által) koronavírusos beteggel érinkezett.

A most 6 hónapos Erin Bates koronavírusban szenved, a liverpooli kórházban ápoljákForrás: Facebook/Emma Bates

Ahogy az édesanya mesélte, már nagyon sok éve próbálkoztak Wayne-nel, de egyszer sem sikerült családot alapítaniuk. A szakemberek egyáltalán nem voltak bizakodóak, és ekkor érkezett meg Erin. Sajnos nem teljesen egészséges, de a hozzáértő orvosoknak köszönhetően eddig minden támogatást megkapott a gyógyuláshoz. És ez most sincs másképp, legyen szó orvosságról vagy lélegeztető gépről, Erin szerencsére jó kezekben van. 

A szülők nagyon bíznak abban, hogy gyermekük ezt a betegséget is legyőzi, hiszen már annyi lehetetlennek tűnő helyzetben fordított a saját sorsán, pont most ne sikerülne? Ők pedig hisznek benne és támogatják, hiszen évek óta másra sem vártak, csak arra, hogy közös gyermekük lehessen.