A Fülöp-szigeteken több mint ezer egészségügyi dolgozó fertőződött meg

Forrás: Shutterstock -
Fülöp-szigetek koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint ezer egészségügyi dolgozó - köztük több mint 400 orvos - fertőződött meg koronavírussal a Fülöp-szigeteken, közülük 26-an belehaltak a betegségbe.

Az 1062 fertőzött egészségügyi dolgozó az országban szerdáig feljegyzett 6710 koronavírus-fertőzéses eset mintegy 16 százalékának felel meg

- mondta Maria Rose Vergeire egészségügyi államtitkár. Vergeire szerint legtöbbjük orvos, őket az ápolók követik.

A 26 elhunyt egészségügyi dolgozó közül 19 orvos volt

- tette hozzá.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ezen a téren a Fülöp-szigetek az élen áll Ázsiában. A WHO szerint a fertőzés aránya a térségben 2-3 százalékos.

Fülöp-szigeteken több mint ezer egészségügyi dolgozó fertőződött meg Forrás: Shutterstock

A Fülöp-szigeteki egészségügyi tárca közölte, hogy szorosan együttműködik a WHO-val annak kivizsgálása érdekében, hogy az egészségügyi létesítmények tartották-e magukat a fertőzés terjedésével szembeni iránymutatásokhoz.

A minisztérium szerdán tudatta azt is, hogy a fertőzés következtében eddig 446-an vesztették életüket a több mint 106 millió lakosú országban, a fertőzésből kigyógyultak száma 693 - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.