Több mint ezer egészségügyi dolgozó - köztük több mint 400 orvos - fertőződött meg koronavírussal a Fülöp-szigeteken, közülük 26-an belehaltak a betegségbe.

Az 1062 fertőzött egészségügyi dolgozó az országban szerdáig feljegyzett 6710 koronavírus-fertőzéses eset mintegy 16 százalékának felel meg - mondta Maria Rose Vergeire egészségügyi államtitkár. Vergeire szerint legtöbbjük orvos, őket az ápolók követik. A 26 elhunyt egészségügyi dolgozó közül 19 orvos volt - tette hozzá.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ezen a téren a Fülöp-szigetek az élen áll Ázsiában. A WHO szerint a fertőzés aránya a térségben 2-3 százalékos.

Fülöp-szigeteken több mint ezer egészségügyi dolgozó fertőződött megForrás: Shutterstock

A Fülöp-szigeteki egészségügyi tárca közölte, hogy szorosan együttműködik a WHO-val annak kivizsgálása érdekében, hogy az egészségügyi létesítmények tartották-e magukat a fertőzés terjedésével szembeni iránymutatásokhoz.

A minisztérium szerdán tudatta azt is, hogy a fertőzés következtében eddig 446-an vesztették életüket a több mint 106 millió lakosú országban, a fertőzésből kigyógyultak száma 693 - írja az MTI.