Visegrádot tilos látogatni: hétvégén újabb helyeket zárnak le

Forrás:VÁC TDM -
Óbudai-sziget Szentendre Visegrád hétvége Római-part Margitsziget Normafa kijárási korlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány miatt ismét lezárják a hétvégén Budapesten a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot is, valamint Visegrádot és részlegesen Szentendrét. A fővárosban a Normafa kilátóit továbbra sem szabad látogatni, az Orczy park azonban nyitva marad.

A Főpolgármesteri Hivatalnak az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írták: a főpolgármester újra elrendelte, hogy a hétvégére legyen lezárva a Margitsziget.

A húsvéti és a múlt hétvégi tapasztalatokra építve szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között vezetik be a korlátozást, így a futók - szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot - kora reggel és este ki tudnak menni sportolni.

Óbuda-Békásmegyer polgármesterével egyeztetve ugyanez a korlátozás érinteni fogja az Óbudai-szigetet is - emelték ki. Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának közleményében kiemelték, hogy április utolsó hétvégéjén is lezárják az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot. A korlátozást itt is szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között vezetik be.

Ebben az időszakban gyalogosan sem szabad bemenni az érintett területekre, egészségügyi séta, egyéni sporttevékenység, kutyasétáltatás sem lehetséges.

Szentendre hivatalos honlapján közölték, hogy a hétvégén ismét korlátozzák a belváros forgalmát. Oda szombaton és vasárnap csak az erre jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival, és csak a szentendrei biciklisek használhatják a Duna-parti kerékpárutat.

A 11-es főút lehajtóinál, valamint a bicikliút északi és déli végénél a forgalomkorlátozásra figyelmeztető táblákat helyeznek ki. A gyalogosokkal, kerékpárosokkal szigorúan betartatják a kijárási korlátozásra vonatkozó kormányrendelet és az önkormányzati forgalomkorlátozás előírásait - emelték ki.

Visegrád - Dunakanyar Forrás:VÁC TDM

Visegrád polgármesterének rendelete értelmében szombat reggel 8 órától vasárnap éjfélig lezárják a várost, tilos a közterületeken tartózkodni. A korlátozás nem érinti többek között a 11-es főúton áthaladó forgalomban részt vevőket, a visegrádi lakcímmel rendelkezőket és a településen dolgozókat.

A Normafán továbbra is zárva vannak a parkolók, a kilátók, a vendéglátóipari egységek - közölte a XII. kerületi önkormányzat a honlapján, hozzátéve, hogy egyelőre a Libegő sem üzemel. A rendőrség és a rendészet együttműködve ellenőrzi a rendelkezés betartását.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem pénteken azt írta a honlapján, hogy az Orczy park nyitva marad a hétvégén, azonban csupán két kapun keresztül lehet belépni a zöldterületre. A felsőoktatási intézmény maszk használatát javasolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.