Szilágyi István fia korábban is furcsán viselkedett: "Vér fog folyni" - mondta

Forrás: MTI/Soós Lajos -
gyilkosság Szilágyi István (színész)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap reggel megölték Szilágyi István 82 éves színészt. A gyilkosság vádlottja, fia aki már évekkel ezelőtt is bántalmazta az édesapját. Felesége, a közelben lévő kisboltba szaladt át, ahol azt kezdte kiabálni, hogy azonnal hívjanak rendőrt, mert Péter megöli az apját. A bolt tulajdonosa hívta a mentőket és a rendőrséget, míg az egyik vevő, Sándor úgy döntött, nem vár a hatóságokra, megpróbál segíteni, de a színészt már nem lehetett megmenteni. A szomszédok szerint kódolva volt a tragédia, azt vallották, az egész utca rettegett Szilágyi fiától. 

A Blikk arról ír, hogy Baricz Dezső Szilárd, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa hónapok óta járt a Szilágyi családhoz segíteni, takarítani, bevásárolni, de gyakran beszélgettek is. Legutóbb múlt csütörtökön járt ott, és érezte, hogy baj történhet.

"Korábban is rengetegszer láttam Pista bácsin és Jolika nénin zúzódásokat, kék-zöld foltokat, de mindig makacsul állították, elestek. Amikor legutóbb náluk jártam, Péter furcsán viselkedett. Azt mondta, érzi, hogy jön egy roham és el kell mennie, különben vér fog folyni itthon. Jolika ekkor jegyezte meg, hogy a fiuk időnként megveri őket, de István még ekkor is tagadott" – emlékezett vissza.

"Nagyon aranyos emberek voltak, nem tudom, hogy miért védték a fiukat. Nemrég gyűjtést szerveztünk nekik, szerettük volna felújítani a házukat, de azt gondolom, ez a pénz már a temetésre megy, mert a családnak nincs egy fillérje sem. Jolika néninek pedig keresünk szállást, hogy ne kelljen visszamennie abba a házba, ahol a fia megölte a férjét" - tette hozzá.

Forrás: MTI/Soós Lajos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.