Tévedtek az olaszok: már február közepe előtt jelen volt a koronavírus Olaszországban

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco -
olasz járvány Olaszország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legfrissebb vizsgálatok szerint már mielőtt az első igazolt megbetegedést tapasztalták jelen volt a vírus Olaszországban.

A milánói Poliklinika kórház kutatói vérminták elemzéséből kimutatták, hogy az új koronavírus már jelen volt Olaszországban a február 21-i első igazolt megbetegedés előtt.

A milánói kutatok szerint a járvány már jóval azelőtt kezdődhetett, hogy az első pácienst hivatalosan diagnosztizálták volna Codogno városában.

Olaszországban az eddig első számú páciensként ismert férfi február 16-án lázasodott be. Később rosszabbul lett, ezért bement a codognói kórházban, de nem említette, hogy Kínában járt volna, ezért hazaengedték. A férfi éjszaka annyira rosszul lett, hogy a feleségével ment vissza a kórházba, azonban nem különítették el. Mire a férfi feleségének eszébe jutott, hogy a férje egyik munkatársa Kínában járt, letesztelték koronavírusra, és pozitív COVID-tesztet produkált - írja a 24.hu. A 38 éves férfi több hét alatt sok embert megfertőzhetett, akik aztán továbbadták a vírust, és feltehetőleg ez vezetett a környező tíz település vesztegzár alá helyezéséhez.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.