Kiszabadult két tigris, lasszóval próbálták elfogni őket az utcán

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Beng%C3%A1li_tigris#/media/F%C3%A1jl:Panthera_tigris_tigris.jpg -
tigris állat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közösségi médiában terjedtek azok a felvételek, melyeken egy mexikói város utcáin próbálnak befogni két tigrist. Az állatokat azóta elkapták, és lefoglalta a környezetvédelmi hivatal.

Magántulajdonban volt az a két tigris, amely a napokban elszabadult a Jalisco állambeli Tlaquepaque városban. Gazdái lasszóval próbálták elfogni a fenevadakat az utcán. A megdöbbentő jelenetről több videó is készült, ami villámgyorsan elterjedt az interneten. Így szerzett tudomást az esetről a mexikói környezetvédelmi hivatal, akik kimentek a helyszínre, és lefoglalták az állatokat.

A fotó illusztráció. Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Beng%C3%A1li_tigris#/media/F%C3%A1jl:Panthera_tigris_tigris.jpg

A tulajdonos ugyan igazolta, hogy a vadállatok törvényesen vannak nála, azt viszont nem tudta bizonyítani, hogy eleget tett a biztonsági előírásoknak. A tízhónapos hím és a hároméves nőstény tigris jó állapotban van, nem találták rajtuk bántalmazás nyomát.

Vissza is kerülhetnek gazdájukhoz, amint az tudja biztosítani a közösség védelmét szolgáló körülményeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.