A 29 éves Dávid még januárban utazott ki Dominikára, hogy ott szörföt oktasson. Ám a járvány miatt kint rekedt. Egy búvárbaleset következtében azonban súlyos állapotba került, jelenleg mesterséges kómában tartják. A családja most próbálja hazahozni a férfit. A kórházi költségekre gyűjtést szerveztek neki.

Számos ország fogott össze, hogy a kómában lévő Dávidot hazajutassák Magyarországra a családjához, illetve hogy a kórházi számlákat állni tudják. A férfi januárban ment ki Dominikára, hogy szörfoktatással foglalkozzon. A tervek szerint márciusban hazajött volna, ám a járvány miatt ez meghiúsult - írja a Blikk.

Dávid úgy döntött, addig is gyakorolni fogja a búvárkodást, ám sajnos szörnyű baleset történt. Medencében végeztek légzőgyakorlatokat, amikor a barátai arra lettek figyelmesek, hogy nem jön fel. Azonnal kihúzták, és újraélesztették, majd kórházba szállították, ahol most mesterséges kómában tartják.
„Dávid még mindig eszméletlen, és kezelés alatt áll, az eredményei biztatóak, és lassan visszahozhatják a mesterséges kómából. Ám azt, hogy mennyire tud felépülni ebből, hogy sérült-e az agya, illetve milyen mértékben, egyelőre nem tudjuk. Ezek megállapításához fel kell őt ébreszteni, csak ezután tudnak neurológiai vizsgálatokat végezni" – mesélte sógornője a Blikknek.

Kómában a magyar szörfoktató - Dominikáról próbálják hazahozni (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

„Azt mondják, az eddig tapasztalt javulásra egy százalék esélye volt. Mi hiszünk benne, hogy Dávid az az egy! Rajta a világ szeme, összeszedi magát!" – tette hozzá a testvére.

A család próbál intézkedni, hogy a férfit minél hamarabb haza tudják szállítani, amint ez lehetséges. A biztosítója nem fedezi a kórházi költségeket, így nekik kell állniuk azt. Ám ehhez 28 ezer euróra, 9,8 millió forintra van szükségük. A napokban gyűjtés indult a megsegítésükre. Az első harmadnyi részletet már sikerült ennek köszönhetően kifizetniük a kórháznak.

„Felvettük a kapcsolatot a konzulátussal, amely rendkívül segítőkész. Egy német betegszállító céggel is tárgyaltunk már, ám egyelőre nem tudjuk, mikor lesz szállítható állapotban Dávid" – mesélte a férfi testvére.

Ezen a számlaszámon lehet segíteni a családnak: Tóth Zoltán 12011148-00640690-00100006.