Időjáráselőrejelzés: zápor, zivatar, szél

zivatar időjárás zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sok jót ígérnek a meteorológusok: továbbra is borús, esős időre kell számítanunk. 

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Záporeső, néhol zivatar kialakulására kell számítani. Többfelé viharossá fokozódik a légmozgás. A zivatarok érkezése előtt és annak környezetében az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza.

Gyenge hidegfront terheli szervezetünket. A változékony időjárás leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket viseli majd meg, de mindenki számára megterhelő lehet - hívja fel a figyelmünket a Köpönyeg.hu

Forrás: Shutterstock

Péntek

A gyakran erősen gomolyfelhős égből szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Az északi szél néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet 20 fok körül várható.

Szombat

Délelőtt főleg a déli tájakon még előfordul csapadék, délután aztán már a napsütés lehet túlsúlyban. Élénk marad az ÉNy-i légmozgás. Marad a sokéves átlagnál hűvösebb idő: délután csak 19 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap és hétfő

Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Zápor, zivatar már csak elszórtan alakul ki. 19-24 fok között valószínű a délutáni órák hőmérséklete.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.