Földi Teri Jászai Mari-díjas színésznő pár nappal ezelőtt hunyt el 86 éves korában. Volt férje, Vitray Tamás azonban az utolsó óráiban is mellette volt.

A színésznő és volt férje, Vitray Tamás még 30 évvel ezelőtti válásuk után is jó kapcsolatban maradtak egymással, a kórházban is rendszeresen látogatta őt.

Nem érzek ebben semmi különlegességet, nem érdemlek ezért külön figyelmet. Számomra teljesen természetes, hogy meglátogatom Terit, hiszen tíz évet éltünk együtt, ami hosszú idő. Ha tehetem, hetente bejárok a Mazsihisz Szeretetkórházba, hiszen a második nejem mellett több ismerősömet, barátomat is ott ápolják. Én szerencsére jó erőben vagyok és ha szép az idő, szívesen sétálok a kórház kertjében Terivel, akit a lányán és rajtam kívül nem igazán látogat senki - mesélte egy évvel ezelőtt a Ripostnak Vitray, aki volt felesége mellett volt akkor is, amikor elhunyt.

30 éve váltak el, mégis Földi Teri mellett volt halálakor Vitray TamásFotó: Hirling Bálint [origo]

Amikor értesítettek a Mazsihisz Szeretetkórházból, hogy Teri már nincs magánál, azonnal odasiettem és természetesen megérkezett a lánya is, aki Brüsszelben él. Mindketten mellette voltunk az utolsó négy napban, hiszen tudtuk, hogy az állapota olyan súlyos, hogy abból már nem fog felépülni. Sajnos már arra sem volt lehetőségünk, hogy tudassuk vele, mellette vagyunk és elköszönni sem tudtunk. Akkor is az ágya mellett ültünk, amikor legyőzte őt a betegség, amivel nyolc éven át küzdött...