Elképesztő családi történet került nemrég napvilágra: az édesanya a kocsiban szült, az apuka vágta a köldökzsinórt, a két gyermekük pedig szurkolt. 

3500 grammal és 52 centivel érkezett a világra Márk, aki a kórház udvarán, a család autójában született meg. Hajagos-Turi Mónikánál a terhesség 39. hetében indult meg a szülés, és a család azonnal tudta, hogy nem szabad késlekedniük. 

"Nagyon váratlanul kezdődtek el a fájások Mónikánál. (...) Tudtuk, hogy azonnal el kell indulnunk a kórházba, ami tőlünk Pálmonostoráról 50 km-re van. Bepattantunk a kocsiba (a gyerekek, a 3 éves Flóra és a 12 éves Levente), én vezettem. Útban a kórház felé felvettük az apukát, a fiamat, Istvánt" - kezdi a történetet az elejéről a nagymama, Szabó Mária. 

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

A kórház egy órányira volt a család otthonától, ám a kis Márk nem akart addig várni. Mónika elmesélése szerint a burokrepedés már otthon megtörtént, és ezt követően hamar besűrűsödtek a fájások. 

"Egyből telefonáltam az orvosunknak, hogy megyünk. Ő azonnal indult a kórházba, a szülőszobában várt minket. Én azonban már a kocsiban éreztem, hogy nem bírom ki addig. A kórházba érve egyből a mentőfeljáróra fordultunk és szóltam a férjemnek, hogy húzza le rólam a nadrágot, mert itt fogok szülni, már nem tudok kiszállni a kocsiból. Tényleg családi szülés lett Márk érkezéséből. Közben megérkezett Olívia, a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának munkatársa, aki félretolta Istvánt és segített levezetni a szülést" - meséli Mónika a Borsnak. 

Szerencsére azóta is mindenki kitűnő egészségügyi állapotnak örvend.