Néhány nappal ezelőtt hunyt el Bálint György, Pulitzer-díjas újságíró, mindenki Bálint gazdája. Úgy tűnik, a koronavírus okozta a halálát.

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, néhány nappal ezelőtt hunyt el Bálint gazda. A 100 éves kertészmérnök halálát tüdőgyulladás okozta. Halála óta otthona ajtaján kiragasztva látható a piros karanténcédula, amit akkor használnak, ha vírusos beteg van, vagy volt az ingatlanban. A koronavírus honlapján pedig az olvasható, hogy elhunyt egy 100 éves beteg - a Blikk információi és ezen tények alapján Bálint György nagy valószínűséggel koronavírusos fertőzés következtében hunyt el. 

Budapest, 2017. október 16. A magyar népművészet és közművelődés kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Bálint György kertészmérnök (Bálint gazda) budapesti otthonában 2017. október 16-án. MTI Fotó: Czimbal GyulaForrás: MTI/Czimbal Gyula

"Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt. Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Két hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt" - mesélte a napilapnak egy közeli ismerős.