Nyílpuskával lőtt meg valaki egy 2 éves puli kutyát Tárnokon, hétfő reggel. 

Az állatot a fején találta el a nyílvessző, fájdalomtól szenvedve hevert a földön, mikor a család gyermekei megtalálták. István, a kutya gazdája furcsának is találta, hogy nem látta sehol reggel Szakáll kutyát, de álmában sem gondolta, hogy ez az oka. 

"Reggel szoktam etetni a kutyákat, de Szakáll nem jött, hiába hívtam. Azt gondoltam, a meleg elől bujkál, de furcsálltam, hiszen ő szokott lenni az első az apja, Pocak előtt" - mesélte. 

Képünk illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Matthias Balk

A nyílvessző úgy fúródott a kutya fejébe, hogy a bal szeme fölött alig két centivel, a koponyacsontot átütve haladt át, és egészen a nyaka közepéig hatolt. A család szinte biztos volt benne, hogy Szakáll nem éli túl a tragédiát. 

"Nehezen találtunk orvost, keveseknek van megfelelő felszerelésük egy ilyen sérüléshez. Végül eszembe jutott, hogy az öcsém Angliából mindig Érdre hozza a kutyáit állatorvoshoz, Szakállt itt mentették meg" - folytatta István.

A kiérkező járőrök jegyzőkönyvbe vették a történteket, s a nyilat is lefoglalták: az ugyanis nagy valószínűséggel célzottan lett a kutyára kilőve egy fegyvernek minősülő számszeríjból. Ismeretlen tettes ellen indult eljárás állatkínzás miatt - írta meg a Blikk.