Gulyás Gergely határlezárás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az operatív törzs folyamatosan figyeli a környező országokban az aktív esetek számát. Mivel az utóbbi időben sok területen egyre több az új koronavírus-fertőzött , Gulyás Gergely szerint meglehet, hogy fontolóra kell venni az esetleges szigorításokat.

Míg Magyarországon csökken az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, a környező országokban sajnos növekedésnek indult. Gulyás Gergely elmondta, hazánkban a napokban kialakult új, kisebb gócpontok a külföldre való utazásoknak köszönhetőek.

„Nem zárható ki, hogy az eddiginél szigorúbb intézkedéseket kell hozni, éppen annak érdekében, hogy Magyarországon ezek a kedvező folyamatok – ami a fertőzöttek számának csökkenését jelenteti - ne forduljanak meg"

– mondta beszédében a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány sajtótájékoztatóján.
Az operatív törzs összeül, amennyiben van erre vonatkozó javaslatuk, akkor a kormány a szükséges döntéseket a következő napokban meg fogja hozni.
Addig is nyitva vannak a határok, lehet külföldre utazni, Gulyás Gergely csupán annyit kér mindenkitől, hogy óvatosan tegyük ezt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.