Koronavírus: ezekbe az országokba veszélyes utazni

Forrás: Shutterstock -
veszély utazás biztonság koronavírus Európa fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánk egész Európában az egyik legbiztonságosabb ország a járvány szempontjából. A világban azonban nem mindenhol volt ennyire sikeres a védekezés. Mutatjuk hova nem ajánlott utazni!

Mi, magyarok közös erőfeszítéssel az első csatát a vírussal szemben megnyertük, az életet újraindítottuk. Most meg kell akadályoznunk a vírus behurcolását külföldről. Csak akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust a határokon kívül tartjuk. A külföldről történő behurcolás veszélye miatt a kormány bizonyos országok kapcsán beutazási korlátozásokról döntött. Az Operatív Törzs felhívására, az országos tisztifőorvos határozatban tette közzé a piros, a sárga és a zöld jelzéssel besorolt országok listáját. A besorolás komplex szempontok alapján, az uniós besoroláshoz igazodik, valamint az adott országok aktuális fertőzöttsége viszonyai, járványügyi tendenciái és a Magyarországra való kockázatát veszi figyelembe. Az országok besorolását hetente felülvizsgáljuk, a kormány illetve országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja - írja a koronavírus.gov.hu

Forrás: MTI

Piros jelzésűek

Azon országok, amelyek COVID-19 betegséggel való aktuális fertőzöttségi mértéke súlyos, piros jelzést kaptak. Albán Köztársaság, Bosznia-Hercegovina, Fehérorosz Köztársaság,Koszovói Köztársaság, Észak-macedón Köztársaság , Moldova , Montenegró, Ukrajna. A legtöbb ázsiai, amerikai és az összes afrikai és ausztráliai lontineshez tartozó ország.

Sárga jelzésűek

Azon országokat, amelyek COVID-19 betegséggel való aktuális fertőzöttségi mértéke kevésbé súlyos, sárga jelzést kaptak. Európa: Bulgária, Európa Egyesült Királyság, Norvégia, Oroszországi Föderáció, Portugália, Románia, Szerb Köztársaság, Svéd Királyság. Ázsia: Japán, Ázsia Kínai Népköztársaság.
Amerika: Amerikai Egyesült Államok.

Zöld jelzésűek

Azok az országok, amelyek határozat sem sárga, sem piros jelzést nem kaptak, zöld kategóriába soroltuk. A zöld kategória esetében a fertőzöttség és a kockázat is alacsony, a belépés vállalható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.