Koronavírus kormányinfó: Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tájékoztatója

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
Gulyás Gergely Szentkirályi Alexandra kormányinfo koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tájékoztatót tartott a koronavírussal kapcsolatban, illetve felkészítettek minket a következő időszak eseményeire is. 

Magyarország a legsikeresebb országok közé tartozik, legalábbis ami a koronavírus első hullámának kezelését illeti. Sokkal kevesebb esetszámmal vészeltük át az elmúlt hónapokat, mint Spanyolország, Belgium, Olaszország, Svédország, stb.

Gulyás Gergely azonban úgy fogalmazott, hogy ez csak félsiker, hiszen már közeledik a második hullám, amely más országokban már igen erős. Magyarország stagnál, de a környező orzságokban a helyzet kézzel foghatóan romlott.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Az operatív törzs véleménye alapján a kormány a jelenlegi intézkedéseken nem kíván változtatni, vagyis

a zenész-táncos rendezvényekkel kapcsolatos szabályokat augusztus 15. után is szeretnék fenntartani.

Majd hozzátette: 5,3 milliárd forint támogatást különített el a kormány a zenészeknek, illetve garázskoncertek megszervezése van tervben, amely a magyar könnyű zenészek és a velük dolgozó további szakembereknek is segítséget fog nyújtani.

Gulyás továbbá felhívta a figyelmet a maszkviselés fontosságára is, zárt tereken, boltokban és a tömegközlekedési eszközökön. Azt is elmondta, a mostani szabályok fenntartásával azt szeretnék elősegíteni, hogy szeptember 1-én a diákok biztonságos körülmények között, hagyományos munkarend mellett kezdhessék el az iskolát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.