Első- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki a hőség miatt

Forrás: Shutterstock -
veszély hőség figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hőség veszélye miatt első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre.

Az MTI-hez délelőtt eljuttatott veszélyjelzésük szerint Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.

Budapesten, Pest, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.


Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 28-35 fok között várható, de egy-egy helyen 36 fok sem kizárt. Késő estére általában 20-26 fok közé hűl le a levegő.

Ez a hőmérséklet már veszélyes Forrás: Shutterstock

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,7-es (nagyon erős) UV-B sugárzás várható.

Kiemelték továbbá, hogy napközben a délnyugati határsávban alakulhat ki egy-egy zivatar, átmenetileg viharos (60-80 kilométer/órás) széllökések, néhol jégeső, illetve intenzív csapadékhullás kíséretében. Zivatarveszély miatt Baranya, Somogy és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.