Koronavírus miatt tört ki pánik a Szeged felé tartó buszon

Forrás: Shutterstock -
Románia pánik busz koronavírus Szeged
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szegedre tartott az a vonatpótló busz, amelyen kisebb pánik alakult ki miután kiderült, három olyan ember utazik a járművön, akinek karanténban kellene lennie. 

A Szegedre tartó vonatpótló buszon tört ki kisebb pánik, mert kiderült, hogy olyan emberek utaznak rajta, akiknek karanténban kellene lenniük. Erre utalt legalábbis az egyikük táskájából kiesett piros, hatósági cédula. A hódmezővásárhelyi állomáson szállt fel a vonatpótló buszra az utas, aki indulás előtt még leszállt dohányozni, ekkor esett ki a táskájából a papír. Az utasok megrémültek, a buszsofőr pedig értesítette a rendőrséget. Kiderült, hogy három olyan ember is van a buszon, aki rendelkezik ilyen cédulával, mindannyian Romániából érkeztek.

Pánik tört ki a buszon - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A Délmagyar beszámolója szerint a hatóság emberei körbevették a buszt, a három utast megvizsgálták, a többieknek pedig kesztyűt és maszkot osztottak. A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága azt írta a lap megkeresésére, hogy Hódmezővásárhelyen három utas szállt fel piros cédulával megjelölt táskával a vonatpótló autóbuszra, a busz vezetője ezt azonnal jelezte a diszpécsernek. Az értesítés után a rendőrség a katasztrófavédelmi szakemberekkel együtt érkezett ki a helyszínre, és megállapították, hogy

az utasok Romániából léptek be az országba, ezért szabály szerint 2 hét karantén letöltésére kötelezettek a tartózkodási helyükön – Szegeden –, ahová egyébként éppen utaztak.

Az utasok tovább folytathatták útjukat, a busz hátuljában, elkülönítve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.