Több száz gyerek elkapta a koronavírust a táborban, ezek a tünetek jelentkeztek

Forrás: Thinkstock -
tábor koronavírus gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepően sokan megfertőződtek egy Georgia állambeli gyerektáborban. Úgy tűnik, a fiatalok minden korcsoportja különösen fogékonynak bizonyult a betegségre. Be kellett zárni a tábort.

Még június végén szervezték azt a gyerektábort Georgia államban ahol az egyik tizenéves gyerek megfázásos tüneteket produkált, majd miután hazaküldték, kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje, ezután bezárták a tábort.

A fotó illusztráció. Forrás: Thinkstock

Megvizsgálták a többi gyereket és felnőttet is, akik ott voltak, és meglepően sokaknál mutatták ki a koronavírust. A 600 táborozóból 344 emberénél végezték el a tesztet, ebből 260-an bizonyultak fertőzöttnek. Közülük 51-en tíz évesnél fiatalabbak, 180-an tizenévesek, 29-en pedig nagykorúak voltak. A pozitív esetek negyede nem mutatott tüneteket, a többiek láz, fej- és torokfájásra panaszkodtak - adta hírül az NBC News.

Ám valószínűleg ennél még magasabb volt azoknak a száma, akik elkapták a betegséget.
A táborban mindenféle óvintézkedést betartottak, a gyerekek ugyan nem, de az ott dolgozók mindig maszkot viseltek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.