Merkely Béla szerint a koronavírus-járvány második hullámának küszöbén vagyunk

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Merkely Béla koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Merkely Béla Facebook-oldalán nyilatkozott arról, hogy a második hullám küszöbén vagyunk.

Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora Facebook-oldalán értékelte a magyarországi koronavírus-helyzetet. Elmondta, a hétvégén az előzőekhez képest nagyon megemelkedett az esetszám, amely szerinte azt jelenti, hogy a második hullám küszöbére érkeztünk.

Merkely Béla szerint a második hullám küszöbén vagyunk Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ez azt jelenti, hogy a közösségi térben kering a vírus.


Jelenleg egyféleképpen segíthetjük a védekezést és megelőzést: be kell tartanunk az alapvető - könnyen teljesíthető - szabályokat: maszkhasználat, udvarias távolságtartás, kézmosás és fontos, hogy betegen ne menjünk közösségbe" - írta Facebook-oldalán az orvos.

"

A bezárások mellőzése viszont azt jelenti, hogy az egyes szabályokat nagyon szigorúan kell venni.

A vírus elleni oltóanyaggal kapcsolatban pedig bizakodó vagyok, hogy még ebben az évben rendelkezésre fog állni, hiszen gőzerővel folynak a hármas fázisú vizsgálatok, ahol a hatékonyságot és biztonságosságot tesztelik.

Illetve az sem mellékes, hogy életünk során számos koronavírussal találkozunk, így védekező sejtjeink az új típusú koronavírust is megtanulták felismerni és megtámadni, azaz lehet, hogy egyeseknél keresztimmunitás alakult ki" - írta egy következő posztban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.