Szilágyi István unokája nem lehetett ott a színművész temetésén, most tudott hazalátogatni, hogy találkozzon nagymamájával és lerója a kegyeletét Szilágyi István sírjánál. A látogatás azonban botrányba fulladt. 

Szilágyi István unokája Brüsszelben él, ezért nem tudott itt lenni nagyapja temetésén. Most tudott hazajönni édesanyjával, hogy leróják kegyeletüket a sírnál, és meglátogassák az özvegyet, Humenyánszky Jolánt. A találkozó azonban nem ment simán. 

Szilágyi István özvegyeForrás: Tények

"Ölelt, puszilt, boldog volt, hogy ott vagyunk. Elmentünk a közeli cukrászdába, ahol elmondta a mama, hogyan telnek a napjai, hogyan érzi magát. Apa egyik régi barátja - aki szinten velünk volt - a kapcsolattartó, beszélt már vele, és üzent is a mamának, aki nagyon meglepődött a hírek hallatán, mert eddig semmilyen információ nem jutott el hozzá a fiával kapcsolatban. Pár bizalmas dolgot sikerült elmondanunk a mamának, ám sajnos nem tudtunk sokáig beszélgetni" - kezdte a Blikknek az unoka, Nándi. Megérkeztek ugyanis az özvegy segítői, és leültek közéjük.

Megdöbbentő és felháborító volt, amit történt. Számomra akkor derült ki, hogy van egy fiatalkorú srác, aki beköltözött a mamához, apa szobájába. Az idősebb férfi pedig döntés elé állította a mamát: válasszon közte és köztünk, miközben kiabálva sértegetett, többek között idiótának nevezett minket" - mondta az unoka, akinek édesanyja is megdöbbent. 

"Minket kért számon, hogy miért nem segítettünk eddig. Szerettük volna normálisan elmondani, hogy például amikor korábban István fia börtönben volt, a párom járt hozzájuk fát vágni, hogy tudjanak fűteni. Éreztük, hogy amíg ezek a számunkra idegenek ott vannak, nem tudunk a mamával nyugodtan beszélni" - mondta a nő. 

"Nem elég, hogy a magát biztonsági embernek nevező férfi azt mondta, a mamát a saját rokonaitól is meg kell védeni, amikor mentünk el, fotókat készített rólunk és az autónkról, míg a segítő órákkal később a közösségi oldalán azt állította, ki akarjuk semmizni a mamát, aki csak azért tartott velünk, mert megfélemlítettük. Ez mind hazugság! Nem akarunk mi semmit, csak a mamát biztonságban tudni. Én viszont tényleg megijedtem, olyan fenyegetően léptek fel ellenem. Egyedül nem is mernék többet odamenni..." - tette hozzá Nándi.