gyerekgyilkosság Szathmáry Nikolett látó Kiss Kató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Huszonkét éve tűnt el a gyulai kislány, Szathmáry Nikolett, akinek csontjait csak évekkel később találták meg egy közeli nádasban. Ám ezek után sem bukkantak a gyilkosa nyomára. Édesanyja most Kiss Kató látó segítségét kérte, aki megdöbbentő részletességgel írta körül a tettest.

Az egész országot megrázta Szathmáry Nikolett ügye. A gyulai kislány 1998-ban hazafelé tartott néptáncóráról, csupán 300 métert kellett volna megtennie egyedül, de sosem ért haza.
Évekig nem sikerült a nyomára bukkanni, majd 2001-ben egy Csabai út melletti nádasban találták meg Niki maradványait. Újra elindult a nyomozás a gyilkosa után, de így sem lett meg. Az egyetlen gyanúsítottra nem tudták rábizonyítani, ő ma már nem él.

Ám Niki édesanyja érzi, hogy lánya gyilkosa még életben van. Éppen ezért egy neves látóhoz fordult, aki részletes leírást adott a férfiról.

Kiss Kató szerint a tettes egy (akkor 1998-ban) 30-40 év körül férfi volt, és ismerte a kislányt. Egy krémszínű Skoda Favorittal járt, és köze van az iskolához, oktatáshoz.
Ezen kívül Kató konkrétan megnevezte a férfit: Istvánnak hívják, és a Csabai út melletti emlékhelytől 5-8 percre lakik.
A látó szerint Niki holttestét otthonában őrizte évekig a pincében, majd innen vitte később a nádasba.

Remélik, hogy ezek alapján a nyomozás új fordulatot vehet. Niki édesanyja nagyon szeretné, ha végre igazságot szolgáltatnának.
"Úgy képzelem, hogy Nikiből egy angyal lett, aki fenn ül egy felhő szélén, lógatja a lábait, és onnan figyel, vigyáz minket" – mondta a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.