Zacher Gábor: Egyelőre megállíthatatlan a bika

bika drog toxikológus dizájnerdrog Zacher Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több a halálos áldozata az új dizájnerdrognak a bikának. 

Már húsznál is több a halálos áldozata a bika elnevezésű új dizájnerdrognak. A Ripost információi szerint legutóbb fényes nappal a Népliget metrómegállójában 3 bódult állapotban lévő férfi fogyasztotta az új típusú kábítószert.

Zacher Gábor toxikológus szerint rendkívül veszélyes a bika elnevezésű új dizájnerdrog Forrás: Földesi Máté

Zacher Gábor toxikológus munka közben is számos esetben találkozik hasonló esetekkel, nemrég egy 30 év körüli férfihoz riasztották, aki a belvárosban egy csendes ucában fogyasztotta a bika nevű drogot. Mivel a súlyos tünetek azonnal jelentkeztek nála, így már a kiérkezéskor az orvosok nem tudtak rajta segíteni.

„A munkámból adódóan azóta is találkoztam a szer fogyasztóival, de újabb halálesetet közvetlenül nem tapasztaltam" - nyilatkozta a borsnak a toxikológus.

Zacher elmondása szerint élő személytől vérből és vizeletből, míg az elhunyt több szövetéből is ki lehet mutatni azt, hogy fogyasztott-e a bika nevű drogból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.