Emberek milliói bámulták a televíziót, miközben másodpercek voltak hátra a Challenger űrsikló kilövéséig. Azonban, amit 1986. január 28-án láttak a nézők, soha nem felejtik el. A kilövés után szinte azonnal lángba borult a rakéta, majd felrobbant. Most 34 évvel a borzalmas tragédia után lesújtó hírek láttak napvilágot a Challenger katasztrófájával kapcsolatban.

Azt állítják a legénység tagjai nem vesztették életüket azonnal a robbanást követően. Eddig azonban a NASA is úgy vélte, hogy az űrsiklóban tartózkodó asztronauták a robbanás pillanatában azonnal életüket vesztették. Azonban néhány bizonyítékból kiderült: ez nem valószínű. 

Az űrsikló startja másodpercekkel a robbanás előtt.Forrás: NASA

Dr. Joseph Kerwin, a Johnson Űrközpont élettudománnyal foglalkozó részlegének igazgatója, még akkor fél évvel a katasztrófa után nyújtotta be jelentését, miszerint a Challengert ért robbanás ereje olyannyira erőtlen volt, hogy nem lehetett képes megölni, de még csak súlyosan megsebesíteni sem a rajta utazókat - számolt be a Mirror. 

Az űrsikló kilövését követően szinte azonnal lángba borult, így a legénység tagjai több másodpercig az életükért küzdöttek, míg hatalmas tűz nem végzett velük.