Vérfagyasztó hírek láttak napvilágot a Challenger-katasztrófa áldozatairól

Forrás: NASA -
halál NASA Challenger űrsikló robbanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Emberek milliói bámulták a televíziót, miközben másodpercek voltak hátra a Challenger űrsikló kilövéséig. Azonban, amit 1986. január 28-án láttak a nézők, soha nem felejtik el. A kilövés után szinte azonnal lángba borult a rakéta, majd felrobbant. Most 34 évvel a borzalmas tragédia után lesújtó hírek láttak napvilágot a Challenger katasztrófájával kapcsolatban.

Azt állítják a legénység tagjai nem vesztették életüket azonnal a robbanást követően. Eddig azonban a NASA is úgy vélte, hogy az űrsiklóban tartózkodó asztronauták a robbanás pillanatában azonnal életüket vesztették. Azonban néhány bizonyítékból kiderült: ez nem valószínű.

Az űrsikló startja másodpercekkel a robbanás előtt. Forrás: NASA

Dr. Joseph Kerwin, a Johnson Űrközpont élettudománnyal foglalkozó részlegének igazgatója, még akkor fél évvel a katasztrófa után nyújtotta be jelentését, miszerint a Challengert ért robbanás ereje olyannyira erőtlen volt, hogy nem lehetett képes megölni, de még csak súlyosan megsebesíteni sem a rajta utazókat - számolt be a Mirror.

Az űrsikló kilövését követően szinte azonnal lángba borult, így a legénység tagjai több másodpercig az életükért küzdöttek, míg hatalmas tűz nem végzett velük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.