Ideje elbúcsúznunk a vénasszonyok nyarától, ugyanis hamarosan beköszönt az ősz, ami erős lehűlést, viharos szelet és esőt hoz magával. 

A hét további részében egyre több helyen alakul ki zápor, eső, zivatar. Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik és a zivatarok környezetében akár viharossá is fokozódhat. 18 és 29 fok között alakul az átlag hőmérséklet. Míg nyugaton viharos széllökések is előfordulhatnak, a Tiszántúlon lehet még nyárias meleg - írja a Köpönyeg.

Megérkezett az ősz: lehűlést, esőt és szelet hoznak az elkövetkezendő napokForrás: Shutterstock

Szombaton és vasárnap szintén őszies időjárásra számíthatunk. Szombaton a délelőtti órákra eső, zivatar lesz jellemző, majd nyugat felől a nap további részében megszűnik a csapadék. A lehűlés folytatódik, erős hidegfronti hatás várható, nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, amely még hűvösebb levegő hoz hazánk területére. A délutáni órákban mindössze 12-19°C valószínű.  

Vasárnap felhős, borús idő vár ránk, elszórtan esővel, záporral. A szél sem szűnik meg, továbbra is viharossá alakulhat. A hőmérséklet délután pusztán 10 és 17 fok között várható.

A jövőhéten marad a felhős időjárás, esőre, záporra elszórtan lehet számítani. Kedden és szerdán újra megerősödik a nyugati szél. A napi áltaghőmérséklet 7 és 15 fok között alakul.