Figyelmeztetést adott ki az OMSZ, erre kell ma számítani az ország egész területén

időjárás OMSZ köd figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tartós, sűrű köd veszélye miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra.

A pénteki veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az összes megyére kiadták a figyelmeztetést. Azt írták, hogy kiterjedt területen (kiemelten a középső országrészben, az Alföld középső tájain, a Dunántúl déli részén, Észak-Magyarországon) képződik sűrű köd az országban szombaton. Napközben átmenetileg a legtöbb helyen ismét javulnak a látási viszonyok, de főként a középső tájakon, az Északi-középhegység völgyeiben helyenként megmaradhat a sűrű köd.

Az előrejelzés szerint szombaton a minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű. Napközben általában 10-15 fokig melegszik a levegő, de a tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.