Koronavírus: Maradandó kárt okozott a 11 hónapos kisbabának a vírus, szívátültetés várhat rá

Forrás: Shutterstock -
járvány külföld szívelégtelenség csecsemő károsodás gyermek koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 11 hónapos kisbaba, Leia Goswin maradandó károsodást szenvedett, miután megfertőzödött a koronavírussal. Az orvosok szerint, a jövőben akár szívátültetésre is szükség lehet, hogy életben maradhasson.

A 11 hónapos kislánynál, Leila Goswinnál fedezték fel először a úgynevezett gyerekkori multiszisztémás gyulladásos szindrómát, ami a koronavírus szövődményeként alakul ki. A kisbaba egy hónapon keresztül feküdt kórházban a Kawasaki-kórhoz hasonló ijesztő tünetekkel, tövbbek között vörös kiütésekkel a testén.

Az édesanya, Hannah hat hónappal a betegség diagnosztizálása után azt nyilatkozta, hogy kislánya sokkal jobban van és úgy tűnik, hamarosan meggyógyul, majd nemsokkal ezután kiderült, sokkal nagyobb a baj, mint azt valaha gondolták - írja a The Sun.

A betegség következtében Leila artériái begyulladtak, ami miatt szívroham fenyegeti a jövőben, és az sem kizárt, hogy súlyosabb szívelégtelenség következhet be nála, akár szívátületetésre is sor kerülhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.