Egy idős kalocsai férfi tett bejelentést a rendőrségre 2020. november 17-én 23 órakor, mivel kirabolták. A kalocsai nyomozók egy órán belül azonosították, és elfogták a gyanúsítottakat.

A rabláskor, csengetésre nyitott kaput a sértett férfi, két fiatal nőnek, akik szexuális szolgáltatást ajánlottak neki. Az idős ember elutasító volt a nőkkel, akik ezért a kaput benyomva próbáltak bejutni az ingatlanba. Dulakodás alakult ki, végül az egyik nő beszaladt a házba, és a fogasról levette a sértett táskáját. A tettes a zsákmánnyal együtt próbált távozni, de a férfi útját állta. Ismét dulakodtak, eközben az elkövető pofon vágta áldozatát, majd társával együtt elmenekült a helyszínről. A táskában benne volt a sértett pénztárcája, személyes iratai, bankkártyája és hozzávetőleg 50.000 forint - írja a Police.hu

Forrás: Shutterstock

Az egyenruhások egy óra alatt beazonosították a rablással gyanúsítható helyi lakosokat, egy testvérpárt. A rendőrök átkutatták a gyanúsítottak lakását, ahol – a készpénzen kívül – minden lopott tárgy előkerült. A 28 és a 27 éves nőket előállították, és rablás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Mindketten beismerő vallomást tettek.

Az idősebb nőt – aki a lopott tárgy megtartása érdekében bántalmazta a sértettet – őrizetbe vették a nyomozók, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A fiatalabb gyanúsított jelenleg szabadlábon védekezhet.