Angol nyugdíjasokat vert át a magyar házaspár: több mint egymilliárd forintot csaltak ki

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Istock_Oles -
unokázós csalás házaspár egymilliárd csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar házaspár Sheffieldből mozgatta a szálakat.

A négyfős banda agya és motorja a magyar H. házaspár volt, illetve annak női tagja, a háromgyermekes Marina. Az ügyészség beszámolója szerint Sheffieldben éltek, és onnen mozgatták ipari méreteket öltő hálózatukat.

A bandatagok a rokonokkal rendelkező, egyedülálló nyugdíjasokra utaztak, akiket éjjelente azzal hívtak fel, hogy valamelyik hozzátartozójukat baleset érte, és ahhoz, hogy kifizethesse az általa okozott kárt, azonnal pénzre van szüksége.

A csalók két év alatt szedték össze az egymilliárd forintnak megfelelő összeget, az első átverés még 2018-ban történt: áldozataikat internetes adatbázisokból és telefonkönyvekből választották.

A 32 éves Marinára tíz év börtönt kért a vádhatóság, rajta kívül pedig férje, illetve másik két magyar ellen emeltek vádat -írja a Bors.

A csalók telefonon hívták áldozataikat. Forrás: Getty Images/iStockphoto/Istock_Oles

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.