Koronavírus: karácsony előtt szigorú higiéniai előírások betartása mellett kinyithatnak az üzletek Lengyelországban

Forrás: MTI/PAP/Wojtek Jargilo -
Lengyelország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Lengyelországban a karácsony előtti időszakban enyhítenek a kiskereskedelemre elrendelt korlátozásokon, szigorú higiéniai előírások betartása mellett november 28-tól ismét kinyithatnak a bevásárlóközpontok - jelentette be Mateusz Morawiecki miniszterelnök szombaton Varsóban.

Morawiecki hangsúlyozta, hogy munkahelyek százezreinek megmentéséről is szó van.
A kormány november elején elrendelte az összes üzlet bezárását a bevásárlóközpontokban. Kivételt képeztek ez alól az élelmiszerüzletek, drogériák és gyógyszertárak. Az éttermek, bárok, edzőtermek és kulturális létesítmények azonban változatlanul zárva maradnak. Az összes iskolára érvényes távoktatást a karácsonyi ünnepekig meghosszabbítják. A téli iskolai szünetet, amely vajdaságonként eltérő, országosan egységesen január 4-17. között tartják.

Védőmaszkos vásárlók a lublini Olimp bevásárlóközpontban a koronavírus-járvány idején. Forrás: MTI/PAP/Wojtek Jargilo


A kormányfő felhívta a lakosságot, hogy a karácsonyt a legszűkebb családi körben ünnepeljék, és tartózkodjanak az utazásoktól. Lengyelországban a regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma az utóbbi időben stabilizálódott. Az egészségügyi minisztérium szombaton 24 213 pozitív tesztről számolt be az elmúlt 24 órában a mintegy 38 milliós országban. Az elhunytak száma ugyanebben az időszakban 574 volt.
A kormány közölte, hogy amennyiben egy héten belül a napi növekmény átlaga 27 000 és 29 000 között lesz, elkerülhetetlenné válik az országos karantén és szigorú korlátozások elrendelése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.