A tavaszitól eltérő gyakorlattal, a vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai,  - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin hétfőn a tanácskozás után a közmédiával. FRISSÍTÉS: Orbán Viktor bejelentette, hogy védett sávot kapnak az idősek, részletek itt.

Novák Katalin elmondása alapján, a javaslat szerint az idősek vásárlási idősávja háromról egy-két órára csökkenne,valamint - a generációk közötti feszültség csökkentése érdekében - csak hétköznapokon és olyan időpontban lenne, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma - írja a koronavírus.gov.hu.

Novák Katalin a megbeszélés után közölte, hogy a vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai, de a tavaszitól eltérő gyakorlattalForrás: MTI/Máthé Zoltán

Fontos az is, hogy az idősek a nekik fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhassanak - ismertette a miniszter a javaslatot.

Továbbá arról is tájékoztatást adott Novák, hogy az időseknek fontos a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, szakszerű tájékoztatás, és ehhez elsődlegesen a televíziót, a közmédiát veszik igénybe. A tanács ezért azt is javasolta, hogy jöjjön létre egy olyan műsor, amely tájékoztatja az időseket az aktualitásokról, és praktikus tanácsokat ad nekik arra vonatkozóan, hogyan védekezhetnek a leghatékonyabban a koronavírus ellen.

Hulák Zsuzsanna, az Idősek Tanácsának egyik tagja azt is felvetette, hogy az üzletek a nyitvatartási idő mellett tüntessék fel azt is, mikor a legkisebb a forgalmuk, ezzel segítve azokat az időseket, akik nem tudják a bevásárlást a nekik fenntartott idősávban elintézni.