Sebestyén Balázs Facebook-oldalán igyekszik figyelmezetetni az embereket arra, ne dőljenek be az átveréseknek: soha nem kért pénzt senkitől és nem is fog!

Rengeteg híresség videóját, fényképét használják fel arra, hogy pénzt csaljanak ki az emberektől Facebookon. Sebestyén Balázs nevével is visszaéltek, ezért a műsorvezető közösségi oldalán figyelmezteti az embereket arra, hogy ne dőljenek be az átverésnek. A feltöltött videójában elmondta, sok felháborodott levelet kapott.

Sebestyén Balázs felhívta az emberek figyelmét arra, hogy csalók élnek vissza a nevévelFotó: Adrián Zoltán - Origo

"Kapom a felháborodott leveleket arról, hogy az utolsó pár ezer forintotokat csaltam ki belőletek, és adtátok oda nekem. Tudnotok kell, hogy ezeket az oldalakat nem én üzemeltetem. Nincs közöm az ilyen típusú átverésekhez, nem kértem senkitől pénzt, és soha nem is fogok senkitől pénzt kérni. Lenginkább nem trükkös feladványok közepette" - mondta Balázs. Arra is felhívta az emberek figyelmét, hogy jellemzően ezeknek az oldalaknak néhány ezer követőjük van. Arra kérte az embereket, legyenek gyanakvóak, és soha ne adják meg a bankszámlájuk adatait. 

"Csalók üzemeltetik ezeket az oldalakat, legyetek okosak és ne dőljetek be nekik" - mondta. Hozzátette, a videón hiába tűnik úgy, mintha ő intézné a felhívást, ezeket az anyagokat összevágják, meghamisítják a csalók. 

"Legyetek gyanakvóak, ne fizessetek és ne adjatok meg semmilyen adatot. Remélem, ha az utcán találkozunk nem akartok már annyian összeverni, mint ahogy eddig tettétek volna. Legyetek tényleg okosak, ne fizessetek" - mondta.