A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint 2020. december 14-én, egy Fejér megyei községben, megszúrta a vak édesanyja segítségére siető férfit.

Az eset december 14-én történt, amikor a gyanúsított férfi este otthon szóváltásba került a mindkét szemére vak édesanyjával, amelynek során egy meggyújtott cigarettát helyezett a szájába az égő végével befelé fordítva.

Bántalmazta vak édesanyját, majd többször megszúrta az annak segíteni akaró személyt egy felbőszült férfi Fejér megyében (A kép illusztráció)Forrás: 123RF

 Amikor a bántalmazott édesanya a lakóházban tartózkodó további személyektől segítséget kért, a férfi a a vak asszony védelmére kelő férfit egy éllel és heggyel bíró, eddig be nem azonosított eszközzel ötször megszúrta. A férfit a szúrások az arcán, a gyomortájékán, valamint a törzsén érték - írja az Ügyézség.

"A bűncselekmény jellegére, az anyával és a vele együtt élő további személyekkel szembeni sorozatos erőszakos jellegű fellépésekre tekintettel a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges" - olvasható az Ügyézség közleményében.