Úgy látszik, fény derülhet egy 11 évvel ezelőtti ügy részleteire. Bizonyíték van ugyanis arra, hogy az MTK korábbi játékosa, Katzenbach Imre tudta, meg akarják ölni.

11 évvel ezelőtt tűnt el az akkor 45 éves Katzenbach Imre, az MTK egykori labdarúgója. Sokan azt hitték, a rejtélyre nem kerül pont, de a napokban a rendőrség bejelentette, hogy megtalálták a holttestét, halála oka pedig minden bizonnyal gyilkosság.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

Katzenbach Imre, 2009. szeptember 28-án tűnt el XVII. kerületi otthonából. Maradványaira pedig idén október 23-án találtak rá Baranyajenő térségében. Az egykori labdarúgó eltűnésének időszakában fontos szereplője volt az úgynevezett Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt több év börtön várt volna rá.

Katzenbach Imre személyes iratait és autóját hátrahagyva tűnt el 11 évvel ezelőtt. A rendőrség már akkor is gyanította, hogy büncselekmény áldozata lett, de pontos információhoz csak tavaly jutottak. Meggyilkolásával a jelenleg is börötnben lévő üzlettársát, H. Attilát gyanúsítják. 

A kétségbeesett Katzenbach korábban ki akart szállni, de megfenyegették, erről rokonainak írt levelében beszél:

Életveszélyesen megfenyegettek, meg akarnak öletni! Ezekkel keresték meg a feleségem és üzenték általa... több esetben üzentek, hogy eltesznek láb alól... H. A. irányítása alatt lettem ezekben az években több cég vezetője. Ezeket a cégeket ő kezelte: számlák, munkák, szerződések, pénzek mozgása. (...) Bemocskolták hazugságokkal az életemet...Sajnos tönkre ment a családunk, elvesztettem a házunkat, a vagyonunkat... Az ügyek folyamatosan gyűltek, tornyosultak..., kezdtem megrogyni. De a mókuskerékből nem tudtam kilépni. Hazugság, becsapás, színjáték az utóbbi időszak az életemnek... Ezt nem akarom tovább csinálni. Most fenyegetnek, meg akarnak ölni, öletni

- ídézett részleteket a levélből a Blikk.