Baltával támadt rá a rendőrökre egy férfi Egerben

balta támadás rendőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki baltával támadt rá a rendőrökre és megpróbálta őket megölni - jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik.

A férfi – saját bevallása szerint – régóta ellenszenvvel viseltetett a rendőrök iránt, mert azoknak „gumibotjuk van, amivel keménykedhetnek". Idén tavasszal a vádlottnak az a téveszméje támadt, hogy két, konkrétan meg nem jelölt nyomozó ártani akar neki, ezért elhatározta, hogy megöli őket.

Forrás: Shutterstock

Ezért március 5-én reggel magához vett egy 78 cm nyélhosszúságú baltát, amit a hátizsákjába rejtett, majd felszállt a menetrend szerinti buszra, és egy közeli kistelepülésről Egerbe utazott. A megyeszékhelyen egyenesen a városi rendőrkapitányságra ment, ahol a bejáratnál szembe találta magát két portaszolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őrrel, akik közül az egyiket rögtön megtámadta. A vádlott a portásfülke nyitott ablakán keresztül agresszíven betolta a fejszét, miközben hangosan fenyegetőzött.

A biztonsági őrök megpróbálták elvenni tőle az eszközt, de erős ellenállásba ütköztek, így a balta birtoklásáért folytatott küzdelem heves közelharccá fajult az előtérben, olyannyira, hogy annak során az egyik biztonsági őr 8 napon túl gyógyuló bokatörést szenvedett. A fejszét – többek segítségével – végül így is ki tudták csavarni a terhelt kezéből, őt magát pedig sikerült megbilincselni - írja az ügyészség.

A főügyészség kétrendbeli emberölés előkészületének bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével és garázdaság bűntettével vádolja az elkövetőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.