Komoly változás jön a háziorvosi rendeléseket illetően

Forrás: Thinkstock -
praxis változás háziorvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évek óta komoly probléma a házorvosok hiánya, azért a kormány most változtatást eszközölt, hogy minél több praxisban rendelhessenek.

Állandó háziorvos-hiánnyal küzd az ország már egy ideje, ezért komoly változtatást vezet be a kormány. Ezentúl nem lesz szükséges a praktizáláshoz a háziorvostani szakvizsga, elegendő ha egyéb szakvizsgája van az illetőnek. Ez viszont nem jelenti azt, hogy bármilyen szakvizsga megfelelő ahhoz, hogy háziorvos legyen valaki.

A fotó illusztráció. Forrás: Thinkstock


Az új szabály nem vonatkozik a gyermek háziorvosi rendelésre, abban az esetben továbbra is az ehhez szükséges vizsga a feltétel.
Komoly problémát okozott az utóbbi években a rengeteg betöltetlen praxis, amit helyettesítéssel oldottak meg eddig. Decemberben 844 üres praxis volt Magyarországon, ebből 571 háziorvosi és 273 fogorvosi - írta az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.