Már most bejelentették: így zajlanak majd az érettségi vizsgák tavasszal

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Maruzsa Zoltán járvány érettségi oktatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Maruzsa Zoltán közölte a kormány döntése szerint normál rendben zajlanak majd a tavaszi érettségi vizsgák, nem terveznek változtatni semmin, a szóbeli és az írásbeli vizsgák is meg lesznek tartva.

Még ugyan messze van, de a kormány már most kijelentette, nem lesz változás a tavaszi érettségi vizsgák szabályait és időpontjait illetően, a megszokott módon zajlanak majd az írásbeli és szóbeli vizsgák is – árulta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján.

A megszokott módon zajlik majd az érettségi tavasszal. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Maruzsa Zoltán hozzátette a vizsgákra és a felsőoktatási felvételire is február 15-ig lehet jelentkezni, ahogy eddig is.

Arról is beszélt, a tavalyi évben bebizonyosodott, hogy a járvány ellenére is meg lehetett tartani a vizsgákat, amelyek a lehető legbiztonságosabb módon zajlottak le, sehol sem alakult ki gócpont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.