Első élményeiről számolt be az a férfi, aki a világon először esett át kettős váll- és karátültetésen Lyonban.

"Kezdek úgy tekinteni rájuk, mintha az enyémek lennének" - írta az MTI a Tribune de Lyon napilap szerdai kiadására hivatkozva, amelyben a január 13-án operált izlandi Felix Gretarsson nyilatkozott.
A műtét után két héttel a 48 éves villanyszerelő elmondta, nagyon jól van.
"Bár nem volt könnyű. Az első 24 óra borzalmas volt, olyan érzés, mintha a vállaimat két kamion súlya nyomná. Sok fájdalomcsillapítót szedek, de érzem, napról napra javul" - mondta a lábadozó beteg.

Felix Gretarsson - A világon először végeztek el dupla kar- és váll átültetéstForrás: Facebook/Felix Gretarsson - Coaching


A műtét január 13-án 15 órán át tartott számos magán- és állami orvos- és ápolócsoport részvételével.
"Mindig tudtam, hogy egyszer így lesz" - tette hozzá a transzplantációra utalva a férfi, aki 2007-ben, 26 évesen balesetben - nagyfeszültségű távvezetékre esve - veszítette el karjait Izlandon.
"Szeretem a kezemet. Olyan, mint a régi volt" - magyarázta Gretarrson, aki reméli, hogy visszanyeri keze mobilitását is. Úgy véli, legalább a jobb oldalon mozgatni fogja az ujjait.

Felesége társaságában még három hetet kell kórházban töltenie, mielőtt a Lyon melletti Saint-Genis-Laval neurológiai rehabilitációs centrumába viszik.