Kemény mínuszok után újra enyhülés várható, akár plusz 10 fok is lehet, ami sokak szervezetét megterheli. 

Csütörtök
Napközben nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Eleinte elszórtan lehet hószállingózás, majd késő délutántól havas eső, a Dunántúlon eső eshet. A szél délnyugatira fordul és megélénkül. 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek
Hajnalban a középső tájakon is eső váltja fel a havazás/havas esőt, de a északkeleti tájakon reggelig végig havazhat. Napközben csökken, majd újra megnövekszik a felhőzet, és estétől újabb adag eső valószínű. +3 és +10 fok közé enyhül a levegő.

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív- és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

Szombat
Változóan felhős időre számíthatunk, főleg délen és északkeleten ködfoltokkal, rétegfelhővel. Több helyen emelkedik +10 fok fölé a hőmérséklet. Eleinte erős lesz a nyugatias szél.

Vasárnap
Eleinte borongós idő lesz többfelé esővel, északon havazással, havas esővel. Napközben észak felől csökken a felhőzet, de délen akár estig lehet csepergő eső, majd havas eső. Az ÉNy-i szél néha megerősödik. +3 fok köré esik vissza a hőmérséklet csúcsértéke.

Hétfő
Napos, gyengén felhős, reggel országszerte fagyos időre van kilátás. Csak kevéssel alakul fagypont felett a maximum - írja a Köpönyeg