Új üzemmel erősít a Pfizer/BioNTech: 75 millióval több koronavírus elleni oltóanyag érkezhet az EU-ba

Forrás: Shutterstock -
Pfizer-BioNTech oltóanyag COVID-19 koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új nagyüzemben is megindul a vakcina gyártás, így a második negyedévben akár 75 millióval több adag vakcina érkezhet az EU-ba.

Sierk Poetting, a BioNTech pénzügyi és ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy a Pfizer belgiumi üzemében befejezték az átalakításokat és Margburgban is készülnek egy üzem kialakítására. Beszerezték az új gyár indításához szükséges engedélyeket és februárban már indulhat is a termelés – adta hírül a Blikk.

75 millióval több COVID-19 elleni vakcina érkezhet Forrás: Shutterstock

A Pfizer/ BioNTech vakcinára adták ki először a forgalmazási engedélyt az EU-ban. A vakcina elősegíti, hogy az immunrendszer (a szervezet természetes védelme) antitesteket és a vírus ellen ható vérsejteket termeljen, így nyújtson védelmet a COVID-19 ellen. Ezzel a vakcinával kezdődött meg az egészségügyi dolgozók oltása is.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt is bejelentette, hogy az amerikai gyógyszeripari cég, az AstraZeneca is a tervezettnél több oltóanyagat fog szállítani az EU tagországoknak. Az AstraZeneca terméke harmadik az oltóanyagok sorában a Pfizer/ BioNTech és Moderna mögött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.