Koala okozott tömegkarambolt: öt autó rohant egymásba

karambola Ausztrália koala
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Koala okozott tömegkarambolt Ausztráliában, a hétfő reggeli csúcsforgalomban öt autó csúszott össze, amikor az erszényes át akart kelni egy hatsávos autópályán Adelade városában.

Sem a koala, sem az autósok nem sérültek meg komolyabban, amikor a vészfékező autók egymásba csúsztak. A koalának a továbbhaladásban a forgalmat elválasztó betonkerítés állta útját.

"Azt gondoltam, ha nem fogjuk meg a koalát és nem indulhat újra a forgalom, abból csak újabb karambolok lesznek" - mondta Nadia Tugwell, aki kabátjába burkolva kimentette az állatot a zűrzavarból és betette saját autójába, hogy a helyi vadvédelmi szakemberekhez és állatvédőkhöz vigye.

Bunji erszényében már majdnem 5 hónapja ott növekszik a bébi koala Forrás: Tiergarten Schönbrunn / Daniel Zupanc



A koala azonban nem akart a csomagtartóban utazni, előre mászott a vezetőüléshez. Tugwell ekkor biztonságosabbnak látta, ha megáll egy benzinkútnál és egyedül hagyja az állatot, mely ekkor a kormány mögé ült. Itt várta meg az állatvédőket.

A nő egy eukaliptuszerdő közelében él, így van tapasztalata a koalákkal. "Ha hagyod, hogy azt tegyenek, amit akarnak, ha nem üldözöd őket, akkor rendben lesznek" - mondta.
A luxusautó bőrkárpitozása megsínylette a szokatlan utas jelenlétét, de Tugwell szerint a mentés így is megérte. A koalát később egy erdőben, az autópályától távol engedték szabadon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.